Sektontbijt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/04/2002 - 19:41
Bereidingswijze
Centraal het potje kaviaar op een schaaltje ijsblokjes
-er omheen garneren met de ei en citroenpartjes
-langst de rand de zalmrolletjes met opgespoten mierikswortelroom; steurrollen
-dakpansgewijs de tong plakjes leggen en de madera blokjes erover verdelen
-hamrolletjes en stukjes paling
-tussen de paling steeds roerei leggen
-alles versieren met peterselie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Luxueus ontbijten voor 4 personen; waarom niet?
Ingrediƫnten
-maderagelei (zie op mijn page)
-mierikwortelroom
-mayonaise
-roereieren
Verder:
-100 g Deense rode kaviaar
-100 g gerookte zalm
-100 g steur
-250 g gerookte paling
-4 plakken magere gekookte ham
-12 aspergepunten uit blik
-2 hardgekookte eieren
-2 citroenen
-100 g gerookte ossetong
-peterselie
-2 flessen goed gekoelde sekt
-stokbrood
-toost en boter
Leuke tips
Garneren en stokbrood en toost met boter
Geef er koude (sec) sekt of champagne bij die droog is
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1011122
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
2504
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-neem een mooie schaal en bedek deze met wat mooie slablaadjes
-doe de namaak kaviaar in een mooi potje en zet dit centraal op de schaal
-zalm en steur oprollen tot rolletjes
-paling in stukjes van 4 cm snijden(ontdoen van vel en graat)
-de plakjes ham oprollen en er de aspergepuntjes in verwerken
-de gepelde eieren en citroenen in parten snijden
-
-
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid