Hindengebraad met witloofbootjes in rozijntjessaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/03/2002 - 10:03
Bereidingswijze
Haal het gebraad uit de marinade en dep goed droog. Leg het in een ovenschotel en
schik er enkele nootjes boter bovenop. Schuif in de voorverwarmde oven (250 ?C) en
laat 10 a 15 min. bakken.


Verlaag dan de temperatuur tot 170 ?C en laat nog 30 min. verder bakken.


Intussen bereidt u de witloofbootjes. Snij het witloof middendoor en laat in een
bodempje lichtgezouten water gaar koken gedurende ? 15 min. Verwijder de harde
kern en vul de halve witloofstronk met een eetl. veenbessen. Hou ze warm in de oven.


Voor de saus laat u de fijngesneden sjalot glazig stoven in een eetl. boter. Voeg de
wildfond toe en laat tot de helft inkoken. Doe er dan de room bij, de rozijnen met de
cognac en de gehakte walnoten. Kruid met 1/2 koffiel. kruidentuiltje, peper en zout.


Laat nog even goed koken en bind, indien nodig, met wat instantsausbinder.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht; De originele witloofbootjes maken van dit recept een feest voor het oog.
De cidermarinade en de saus brengen het perfect op smaak.4 personen best de dag voordien beginnen - Bereiding (15 min. + 45 min. in de oven)

Ingrediƫnten
- 1 kg hindengebraad (diepvries)
- 4 witloofstronken
- 8 eetl. bereide veenbessen (blik)
- 2 eetl. boter

Voor de marinade:
- 1 fles Normandische cider (doux)
- 2 fijngesnipperde uien
- 2 fijngesneden wortelen
- 1 takje peterselie
- kruiden:


2 laurierblaadjes

1 koffiel. jeneverbessen

1 koffiel. tijm

5 peperbolletjes

1 kruidnagel

Voor de saus:
- 200 ml wildfond
- 3 eetl. cognac
- 2 dl room
- 2 eetl. witte rozijnen
- 2 eetl. walnoten + enkele voor de versiering
- 1 sjalot
- 1 eetl. boter
- instantsausbinder
- 1/2 koffiel. kruidentuiltje - peper en zout

Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Afwerking


Snij het vlees in fijne sneden. Dien op met aardappelgratin of hertoginnenaardappeltjes. De witloofbootjes en de saus geeft u er apart bij. Versier met de overgehouden walnoten.

Tip


Het witloof koken en de saus voorbereiden (punt 3 en 4) kan u ook op voorhand doen. Op het moment zelf vult u de witloofbootjes en verwarmt u ze 10 min. in de oven.

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1010818
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
513
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(de dag voordien)

Doe alle ingredienten voor de marinade in een kom en leg er het diepgevroren gebraad
in. Laat afgedekt de hele nacht marineren op een koele plaats.

Laat de rozijnen weken in de cognac.

Hak de walnoten fijn, maar hou er enkele apart voor de versiering.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid