gehaktplaattaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/01/2002 - 17:23
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190C(hete lucht170C).Ontkorst het brood en verkruimel het.Pel en pers de knoflook.Hak de olijven grof.Kneed het brood met het ei,knoflook,peste en olijven door het gehakt.Breng op smaak met peper en zout.Was de tomaatjes en halveer ze.Vet de vorm in met een beetje olie.Vul de vorm met het gehaktmengsel en strijk het glad.Verdeel de tomaatjes met de bolle kant naar boven over het gehakt.Dek de taart af met alufolie.Bak de plaattaart midden in de oven in ca 25 min gaar.Laat de taart de laatste 10 min zonder de alufolie verder gaar worden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
3 sneedjes oud witbrood;2 teentjes knoflook;ca 20 groene olijven met piment;1 ei;4 eetl rode pesto;olie;600 gr rundergehakt;zout en peper;150 gr cherrytomaatjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm van 20x20 cm of een quichevorm,alufolie.

Leuke tips
Doe er een lekkere salade bij naar keus.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1010572
Homepage ID
1075122
Smaak
H
Teller
349
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annie0710
Gelegenheid