Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes in een beetje water. Smelt de boter in een pan, bak daarin het spek. Hak de sjalotten en de champignons fijn, gooi die erbij en laat 5 min. stoven. Doe de levers, tijm en laurier in de pan en laat ook 5 min. stoven. Op het einde mag de cognac, de wildfond en de geweekte gelatine erbij. Laat deze farce afkoelen.
Giet de marinade door een zeef zodat het vlees wordt opgevangen.
Meng de stukken vlees met de farce en maal alles half fijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.Werk de eieren een voor een onder het mengsen en kruid eventueel bij. Beleg de terrine met de spekrepen en duw het vlees in de vorm. Bedek met aluminiumfolie of een deksel. Zet de terrine in een bain-marie. Verwarm de oven voor op 110? en laat de terrine 1,5 uur bakken. Laat afkoelen en twee DAGEN in de koelkast rijpen alvorens aan te snijden.
Voor de marmelade: snijd de gewassen sinaasappels in dunne schijfjes en strooi er suiker en kruidnagels over. Laat dit alles, afgedekt met alumuniumfolie, een nachtje in de koelkast trekken.
's Anderendaags laat je in een pot alles heel zachtjes tot confituur koken. Reken zeker op 30 min. Giet in potten en laat afkoelen.
Giet de marinade door een zeef zodat het vlees wordt opgevangen.
Meng de stukken vlees met de farce en maal alles half fijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.Werk de eieren een voor een onder het mengsen en kruid eventueel bij. Beleg de terrine met de spekrepen en duw het vlees in de vorm. Bedek met aluminiumfolie of een deksel. Zet de terrine in een bain-marie. Verwarm de oven voor op 110? en laat de terrine 1,5 uur bakken. Laat afkoelen en twee DAGEN in de koelkast rijpen alvorens aan te snijden.
Voor de marmelade: snijd de gewassen sinaasappels in dunne schijfjes en strooi er suiker en kruidnagels over. Laat dit alles, afgedekt met alumuniumfolie, een nachtje in de koelkast trekken.
's Anderendaags laat je in een pot alles heel zachtjes tot confituur koken. Reken zeker op 30 min. Giet in potten en laat afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Voor de Marinade:
1/2 kg. hazenvlees, 1/2 kg. varkensvlees, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 6 jeneverbessen, 1/2 fles droge witte wijn.
Voor de Farce :
250 gr. hazenlevers, 1/2kg.spekvet, 100 gr.sjalot, 100 gr.champignons, 10gr.boter, 1 dl. wildfond, 2 blaadjes gelatine, 1 eetlepel cognac, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 3 eieren, peper en zout, 1 mespunt muskaatnoot, 6 repen spekvet voor de terrine.
Marmelade van Sinaasappel:
2 sinaasappels (1 met en een zonder schil), 200gr. suiker, 2 kruidnagels.
1/2 kg. hazenvlees, 1/2 kg. varkensvlees, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 6 jeneverbessen, 1/2 fles droge witte wijn.
Voor de Farce :
250 gr. hazenlevers, 1/2kg.spekvet, 100 gr.sjalot, 100 gr.champignons, 10gr.boter, 1 dl. wildfond, 2 blaadjes gelatine, 1 eetlepel cognac, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 3 eieren, peper en zout, 1 mespunt muskaatnoot, 6 repen spekvet voor de terrine.
Marmelade van Sinaasappel:
2 sinaasappels (1 met en een zonder schil), 200gr. suiker, 2 kruidnagels.
Leuke tips
Laat zich drinken met een stevige wijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1010453
Homepage ID
1093057
Smaak
H
Teller
3291
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd al het vlees in stukken en marineer het in witte wijn samen met tijm, laurier en jeneverbessen. Zet de marinade een nacht in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid