Doughnuts

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/30/2002 - 14:57
Bereidingswijze
Het deeg platslaan en uitrollen tot een lap van 1.5 cm dikte . Rondjes uitsteken van ongeveer 18 cm. In het midden van de doughnut steek je er een rondje uit . Leg de doghnuts op een ingevette bakplaat , afdekken met ingevet folie en laten rijzen tot ze verdubbeld zijn van hoogte .
De frituur-olie opwarmen tot 180?C . Bak de doughnuts tot ze goudbruin zijn , ongeveer 4 a 5 minuten . Laat ze dan afkoelen
Aantal personen
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een typisch Amerikaans gerecht , vooral bedoeld als ontbijt , maar kan evengoed als tussendoortje . De meeste tijd gaat naar het rijzen van het deeg . Het eigenlijke werk is vlug gedaan . Kids zijn er gek op , en 't is helemaal niet duur .Smakelijk
Ingrediƫnten
450 gr bakkersbloem , 1/2 koffielepeltje zout , 50 gr. witte suiker(fijne) , 1 zakje van 6gr. instant gist , 2 dl melk , 1 losgeklopt ei , 25 gr. gesmolten boter , bloemsuiker , eventueel chocolade om te smelten of abrikozenconfituur .
Hulpmiddelen & keukengerei
klopper , deegrol , ronde uitsteekvorm , frituurpot met olie (liefst zonnebloemolie), bloemsuiker-strooier
Leuke tips
Je kan ze op verschillende manieren afwerken en serveren . Bij deze hoeveelheid heb je ongeveer 18 doughnuts . Je kan ze langs een kant bestrooien met bloemsuiker of overgieten met een laagje gesmolten chocolade . Je kan ze ook doorsnijden (van buiten naar binnen , tot bijna aan het uitgesneden rondje) en besmeren met abrikozenconfituur , of andere naar eigen voorkeur .
Eet smakelijk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1010396
Homepage ID
1169761
Smaak
Z
Teller
1189
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de bloem met de suiker en het zout in een kom , voeg er de gist bij . Klop er de melk , het ei en de boter door . 10 minuutjes kneden tot het deeg zacht en glad is . Het deeg in de kom afdekken en 2 uur laten rijzen .
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kido_p
Gelegenheid