Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekepan en fruit hierin de uitjes en de stukjes paprika tot deze licht kleuren.Roer het paprikapoeder erdoor en vermeng wat water met de wijnazijn en roer ook dit er meteen door en laat dit mengsel nu enkele minuten koken op een zacht vuur.Vervolgens roert u,met een houten lepel,de dobbelsteentjes kalfsvlees erdoor.Dan perst u de teentjes knoflook er boven uit en voegt een stukje geraspte citroenschil,de tomatenpuree,wat peper en zout toe.Giet er voldoende water bij en meng dan alles goed,waarna u het op een zacht vuur 40 minuten laat stoven,met de deksel op de pan.Zodra het vlees zacht is,haalt u het uit de pan en houdt u de creme fraiche en de slagroom met de bloem door de jus, totdat deze goed dik wordt.indien de jus te veel indikt,kunt u die met wat water verdunnen.Schep het vlees opnieuw door de jus en verwarm het heel kort.Serveren met pasta
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kg kalfsvlees-1 rode paprika-2 eetl.paprikapoeder-1 eetl.tomatenpuree-1/2 citroen-1 eet.wijnazijn-2eetl.bloem-2 uien-4 eetl.olie wat peper en zout-2 teentjes knoflook-1/2 kopje creme fraiche-1/8 liter slagroom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1010371
Homepage ID
1088915
Smaak
Q
Teller
1527
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het vlees in circa 3 cm grote dobbelsteentjes.Hak de uien fijn en was de paprika,waarna u deze in stukjes snijdt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid