Bereidingswijze
Zeef de bloem,druk in het midden een kuiltje.Klop de eieren los en doe er als u dat lekkerder vindt nog een snufje zout bij.Snijd de boter in stukjes en zet deze op de bloemrand.Strooi hier ook de suiker,de amandelpoeder,de geraspte chocolade en sinaasappelrasp over.Kneed er nu van buiten naar binnen snel een glad deeg van en leg dit afgedekt 30 minuten in de koelkast.Vorm er daarna balletjes van ca.2cm van en druk ze aan een kant in het midden een ietsje in met de rug van een mes,zodat ze de vorm van een kadetje krijgen.Zet ze op een royaal beboterd bakblik en schuif dit op de middelste richel van een voorverwarmde oven.Baktijd:17 minuten.Ovenstand: elekrtrisch oven:180 graden;gasoven:cijfer 3 of 1/3 grote vlam.Laat ze op een bakrooster afkoelen.Smelt de verbrokkelde chocolade boven heet water,au bain marie dus,en bestrijk hier de broodjes mee.Zet er dan meteen een halve amandel op voordat de chocolade weer stolt.U krijgt hier 70 stuks uit.
Ingrediƫnten
Voor het deeg:240 g bloem-2eieren-140 g boter-140 g suiker-140 g gemalen amandelen-70 g geraspte pure chocolade-rasp van 1 sinaasappel-boter om mee in te vetten.Voor de garnering:60 g pure chocolade-70 g halve amandelen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1009479
Homepage ID
1088915
Smaak
Z
Teller
756
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid