Bereidingswijze
Zet de bouillon op en breng hem aan de kook. Gaar hierin achtereenvolgens de champignons, de kippenblokjes en de gehaktballetjes. Neem wat gaar is uit de pan en houd apart. Als de balletjes boven komen drijven zijn ze gaar.
Maak een roux van de gesmolten boter en de bloem. Kruiden met peper en eventueel zout. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe maar houd een kopje bouillon apart. Neem de pan van het vuur als je de bloem of de bouillon toevoegt, dan krijg je geen klontjes. Voeg vervolgens de champignons, balletjes en kip toe. Klop in een bakje de eierdooiers los met een kopje bouillon en een beetje citroen. Voeg dit mengsel bij de saus en meteen goed roeren.
Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met de saus. Strooi er wat peterselie over.
Maak een roux van de gesmolten boter en de bloem. Kruiden met peper en eventueel zout. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe maar houd een kopje bouillon apart. Neem de pan van het vuur als je de bloem of de bouillon toevoegt, dan krijg je geen klontjes. Voeg vervolgens de champignons, balletjes en kip toe. Klop in een bakje de eierdooiers los met een kopje bouillon en een beetje citroen. Voeg dit mengsel bij de saus en meteen goed roeren.
Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met de saus. Strooi er wat peterselie over.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch Vlaams hapje, lekker voor kinderen.
Ingrediƫnten
400 g kipfilet, 500 g gekruid kalfsgehakt, 500 g champignons, 2 liter bouillon van 3 blokjes kippenbouillon, 75 g boter, 75 g bloem, 2 eieren, bladerdeegbakjes, peper, peterselie, citroen.
Leuke tips
In Vlaanderen worden de "videekes" of pasteibakjes natuurlijk met (verse) frieten geserveerd. Wij eten ze soms ook met rijst.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1008765
Homepage ID
1036369
Smaak
R
Teller
1263
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak van het kalfsgehakt kleine balletjes en snij de champignons in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verwarm halverwege het kookproces de oven op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid