waterkonijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/15/2002 - 22:47
Bereidingswijze
Zet de ratten in een kom met olijfolie, peterselie, uien, peen, sherry en een beetje tamarie. Uurtje of 12 laten staan. Droog de ratten met keukenpapier en braadt ze in de juspan. Flesje bier (kriek of Geuze) toevoegen en op laag vuur laten smoren (1.5 uur)
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Waterkonijn is Vlaams voor rat. Maar rat is enorm lekker!
Ingrediƫnten
2 ratten, onthoofd en ontdaan van ingewanden.
4 takjes rozemarijn, peper, zout, komijn, selderijblad
Hulpmiddelen & keukengerei
juspan
Leuke tips
Serveer bij het waterkonijn brood en drink er een goede pot bier bij
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1008249
Homepage ID
7874
Smaak
H
Teller
30793
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In Nederland is een rat niet gemakkelijk verkrijgbaar. Vang ze daarom zelf of laat je hond het doen. Net als een haas even laten besterven, kop eraf en schoonmaken. Haartjes met een brander afbranden, net als bij een varken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zuidbos
Gelegenheid