eend in italiaanse saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/13/2002 - 17:19
Bereidingswijze
bestrooi de stukken eend met wat zout en peper en bestuif ze met de bloem.Verhit de olie in een pan en bak hierin bij vrij hoge hitte de stukken eend rondom mooi bruin.Voeg het spek toe en bak dit 2 minuten mee.Voeg de uien,de worteltjes en de bleekselder toe en bak alles nog 3 minuten.Voeg de tomaten,de tomatenpuree,de bouillon,de kruiden en het laurierblad toe.Breng het geheel aan de kook.Draai de hittebron laag,leg een deksel op de pan en laat de eend circa 75 minuten zachtjes sudderen tot hij gaar is.Voeg de champignons en de peterselie toe en laat het gerecht nog 5 minuten doorsudderen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 wilde eend van circa 1 1/4kg in vier stukken verdeeld,zout,peper,2 eetlepels bloem,3/4dl olijfolie,75g ontbijtspek in kleine blokjes,2 uien(kleingesneden),2 worteltjes(kleingesneden),2 stengels bleekselder(kleingesneden),350g ontvelde tomaten uit blik,3 eetlepels tomatenpuree,2 1/2dl kippebouillon,1 theelepel gedroogde italiaanse tuinkruiden,1 laurierblad,150g champignons(in plakjes gesneden),1 eetlepel fijngehakte peterselie
Leuke tips
Leg,voor het serveren,de stukken eend op een schaal en schenk er wat van de saus over.Geef de rest van de saus apart bij het gerecht.Rijst of macaroni en een gemengde salade passen uitstekend bij dit Ittaliaanse wildgerecht.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1007829
Homepage ID
1134593
Smaak
A
Teller
3062
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cindy800
Gelegenheid