Knedliky

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/07/2002 - 21:44
Bereidingswijze
Breng intussen een ruime pan met water en een klein beetje zout aan de kook. Kneed het deeg nog een keer goed door. Rol het uit tot een platte lap. Steek met een glas rondjes uit het deeg. Leg 1? theelepel vruchtenmengsel op het deegrondje (als je een groot rondje hebt, meer; als het rondje klein is, minder). Bevochtig de randjes met wat melk en vouw het deegrondje dubbel. Je krijgt nu allemaal halve maantjes van deeg met een vruchtenvulling. Gooi ? van de kussentjes in het kokende water en roer met een schuimspaan. Als de kussentjes gaan drijven zijn ze gaar. Schep ze uit het kokende water en laat ze in een zeef uitlekken. Af en toe omschudden om plakken te voorkomen. Herhaal dit tot alle deegkussentjes gaar zijn. Schep de knedliky op een groot bord. Leng de zure room aan met een beetje water zodat hij dik-vloeibaar wordt. Schenk dit mengsel over de knedliky. Bestrooi het geheel met veel poedersuiker.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dumplings; Tsjechische deegkussentjes met zoete vulling.
Ingrediƫnten
250 gr bloem, 1 ei, ongeveer 150 ml. lauwwarme melk, zout, 200 gr. frambozen en/of bramen en/of bosbessen, poedersuiker, 1 bekertje zure room.
Hulpmiddelen & keukengerei
Schuimspaan
Leuke tips
In plaats van zure room met water kun je ook lobbig geklopte slagroom gebruiken. In Tsjechie eet men dit gerecht als ontbijt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Tsjechisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1006512
Homepage ID
1004792
Smaak
Z
Teller
5747
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak van de gezeefde bloem een bergje op het werkblad, met een kuiltje in de top. Breek voorzichtig het ei in het kuiltje. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe, onder voortdurend kneden. Blijf kneden tot je een mooi soepel deeg krijgt. Als het deeg te droog is, een beetje melk toevoegen. Is het te nat, de bal door wat bloem rollen. Als je een soepel deeg hebt, dit afgedekt in een kom 20 min. laten rusten op een warme plek. Prak de vruchten fijn met een vork en strooi er 2 eetlepels poedersuiker overheen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
arvey
Gelegenheid