Bereidingswijze
2. Maak een dressing van de notenolie en balsamicoazijn, breng op smaak met peper en zout.
3. Bouw vervolgens op elk bord torentjes met een laagje kip, wat rucola, pijnboompitten, gedroogde tomaat en ananas en herhaal. Werk omhoog zodat er een torentje ontstaat. Eindig met een plakje gedroogde ananas. Zet het geheel eventueel vast met wat sprietjes gefrituurde spaghetti.
4. Breng de torentjes op smaak met de dressing.
Vertel iets leuks over dit recept
voorgerecht: het drogen van fruit duurt een aantal uren.Voor 4 personen
Ingrediƫnten
200 g fijngesneden gerookt kipfilet
1 bosje rucola salade
2 tomaten
25 g pijnboompitten
1 ananas
6 eetlepels balsamicoazijn
9 eetlepels notenolie
peper en zout
1 bosje rucola salade
2 tomaten
25 g pijnboompitten
1 ananas
6 eetlepels balsamicoazijn
9 eetlepels notenolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
- Gedroogde tomaten zijn in de handel te verkrijgen, maar als je toch ananas droogt, dan kan je evengoed zelf tomaten drogen.
- Gerookte kip is voorgesneden in de handel te koop, afdeling charcuterie
- Gefrituurde spaghetti is eetbaar en daarom te verkiezen boven een alternatief als
satestokjes.
- Gerookte kip is voorgesneden in de handel te koop, afdeling charcuterie
- Gefrituurde spaghetti is eetbaar en daarom te verkiezen boven een alternatief als
satestokjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1005586
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
522
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Schil de ananas en verwijder de harde deeltjes. Snijd 12 heel dunne schijfjes in het vruchtvlees. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tomaten en de ananas. Schuif de plaat in de op 100? C afgestelde oven en droog de vruchten gedurende een viertal uren. Wie over een zonovergoten plek achter glas beschikt, kan ze ook daar drogen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid