gratin van zeevruchten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/25/2002 - 16:42
Bereidingswijze
Laat de schelpdieren in aparte pannen, op een hevig vuur en onder deksel open koken. Reken 2 tot 5 minuten.
De scampies even opbakken in een beetje olijfolie of andere vetstof naar smaak.
lichtjes kruiden met paprikapoeder en peper en zout.
De zeevruchten uit hun schelpen halen en het kookvocht zeven.
Doe de mosselen, de venusschelpen, de scampies en de tomaten in een vuurvaste schotel
Strooi het mengsel van knoflook en paneermeel met de tuinkruiden over de zeevruchten.
Laat in een pannetje op een hevig vuur, 10 cl. gezeefd kookvocht met de witte wijn en de cognac tot de helft inkoken.
De zeevruchten overgieten en nog een vijftal minuutjes onder de hete grill zetten.
Smakelijk eten.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kg. mosselen - 350 gr. venusschelpen
350 gr. scampies - 2 trostomaatjes
10 cl. drogge witte wijn - 5 cl. cognac
2 teentjes knoflook - 4 eetlepels paneermeel
gehakte peterselie
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
2 eetlepels fijngesneden verse bieslook
olijfolie of een andere vetstof
peper & zout
paprikapoeder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1003674
Homepage ID
937450
Smaak
A
Teller
2716
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
mosselen en venusschelpen grondig en veelvuldig spoelen met koud water.
Tomaten pellen en ontpitten en in grove stukken snijden.
Scampies pellen en het darmkanaal verwijderen
vermeng de geperste knoflook met het paneermeel en de tuinkruiden en een snuifje peper en zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghey
Gelegenheid