hartig gevulde brood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/25/2002 - 13:51
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200C(hetelucht 180 g).Veeg de paddetoelen schoon en halveer ze.Was en snij de zaadlijsten van de paprika en snij vervolgens in kleine blokjes.Pel en pers de knoflook.schil en rasp de gemberwortel.Bak de spekblokjes in een droge koekepan krokant en haal ze eruit.Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.Bak de filet in de achtergebleven vet in 3 min gaar.Haal ze uit de pan en bak de paddestoelen,paprika,helft knoflook,en de gember ong 3 min.Meng de filet en spekblokjes door de groenten.Was de bosui en snij in ringetjes,hak de noten grof en voeg de bosui en noten aan het groentemengsel toe.Haal de pan van het vuur.Klop de eieren los en meng door het mengsel.Breng op smaak met peper en zout en laat even rusten.Snij een deksel van het brood en hol hem uit,wrijf met je handen het brood fijn en meng door het mengsel.Smeer de binnenkant van het brood in met olie en de rest van de knoflook.Vul de brood met het kipmengsel en plaats het op een rooster in de midden van de oven.Leg de deksel ernaast en bak in 25 min gaar.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
150 gr gemengde paddestoelen(champignons mag ook)*1 rode paprika*2 teentjes knoflook*2 cm gemberwortel*150 gr gerookte spekblokjes*300 gr kipfilet*zout en peper*4 bosuitjes*100 gr ongezouten cashewnoten*4 eieren*1 oerbrood(rond)*zonnebloemolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1003644
Homepage ID
1075122
Smaak
H
Teller
735
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annie0710
Gelegenheid