Poule au Pot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/20/2002 - 03:12
Bereidingswijze
BOUILLON: Leg alle groentes en kruiden in de soeppan, leg de kip erop en giet er 2.5 L water over. Breng aan de kook (zorg dat de kip helemaal onder staat) en kook de kip in ongeveer 2 uur zachtjes gaar.
AFMAKEN: Neem de kip uit de pan, zeef de bouillon en doe die dan terug in de pan. Roer er het paprikapoeder door. Leg de kip en de groentes voor het garnituur in de bouillon, laat zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Verdeel de kip in stukken of fileer haar helemaal, leg op warme diepe borden. Schep de groentes en bouillon erop en erover en bestrooi met peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip in het pannetje, kipstoofpotje dat echt in de winter thuishoort...
Ingrediƫnten
Voor de BOUILLON: 1 ui (grofgesnipperd), 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 2 stelen prei (grof gesneden), 2 takjes peterselie, 2 takjes tijm, 1 theelepel zwarte peperkorrels (gekneusd), 1 eetlepel zeezout, 1 soepkip, 1 eetlepel paprikapoeder. Voor het GARNITUUR:
1 winterwortel (in grove halve plakken), 500 gr groene kool (grof gesneden), 250 gr knolselderij (grove blokken), 2 venkelknollen (grof gesnipperd), 4 aardappels (grove blokken), 1 el gehakte peterselie.
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan, zeef.
Leuke tips
Kan met stokbrood, maar ook lekker om te eten met mie, als een soort van soep. Leg dan een bodempje mie op de bodem van het diepe bord en schep er de kip, groentes en bouillon overheen.. Lekker met kroepoek!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1002557
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
4465
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid