- Login of registreer om te reageren
Je hebt een lekker recept gevonden en alle ingrediënten voor een heerlijke cake of taart op het aanrecht uitgestald. Maar dan vertelt de eerste stap dat je de bloem of suiker nauwkeurig moet afwegen. Heb je geen keukenweegschaal bij de hand of is de batterij leeg? Ontdek hoe je weegt zonder weegschaal.
Trek je besteklade open
Een eetlepel is niet alleen handig om er een soepje mee te eten, maar ook om te wegen zonder weegschaal. Het enige wat je hoeft te doen, is de eetlepel glad afstrijken met het ingrediënt dat je nodig hebt. Met het schema dat je hieronder vindt, weet je precies hoeveel gram die ene eetlepel is. Zo kun je nauwkeurig bloem en suiker afwegen. Da’s handig!
In dit handige schema vind je de gewichten van meer dan twintig ingrediënten.
Tabel met maten en gewichten:
- 1 eetlepel bloem is 10 gram.
- 1 eetlepel meel is 10 gram.
- 1 eetlepel griesmeel is 10 gram.
- 1 eetlepel aardappelmeel is 10 gram.
- 1 eetlepel maïzena is 7 gram.
- 1 eetlepel custard is 6 gram.
- 1 eetlepel zout is 15 gram.
- 1 eetlepel cacao is 6 gram.
- 1 eetlepel kristalsuiker is 13 gram.
- 1 eetlepel basterdsuiker is 10 gram.
- 1 eetlepel poedersuiker is 6 gram.
- 1 eetlepel margarine is 10 gram.
- 1 eetlepel boter is 13 gram.
- 1 eetlepel rijst is 10 gram.
- 1 eetlepel custardpoeder is 6 gram.
- 1 eetlepel havermout is 7 gram.
- 1 eetlepel rozijnen is 12 gram.
- 1 eetlepel krenten is 17 gram.
- 1 eetlepel melk is 15 gram.
- 1 eetlepel water is 12 gram.
- 1 eetlepel olie is 10 gram.
- 1 eetlepel honing is 20 gram.
- 1 eetlepel jam is 20 gram.
- 1 eetlepel mayonaise is 20 gram.
- 1 eetlepel geraspte kaas is 10 gram.
- 1 eetlepel noten is 20 gram.
- 1 eetlepel paneermeel is 5 gram.
- 1 blaadje rode of witte gelatine is 1,5 gram.
- 1 eetlepel gelatinepoeder is 10 gram.
- 1 theelepel zout is 2 gram.
- 1 theelepel bakpoeder is 1.5 gram.