Bereidingswijze
roer de boter romi en klop de citroenschil,het sap,de dille en de kappertjes erdoor.maak een rol wikkel die in vochtig vervrij papier of folie en leg hem in de koelkast.
leg de gerookte zalm op een stuk folie en strooi er peper over.
bedek hem met een stuk folie en vouw de randen dicht.
verwarm de zalm 15 tot20 min.
leg de gerookte zalm op een stuk folie en strooi er peper over.
bedek hem met een stuk folie en vouw de randen dicht.
verwarm de zalm 15 tot20 min.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
traditioneel zweeds kerstavondrecept
Ingrediƫnten
75gr. zachte boter,geraspte schil en sap van een halve citroen
2eetlepels gehakte verse dille of 1 theelepel gedroogde dille
2 eetlepels kappertjes,uitgelekt en fijngehakt
900 gr. gerookte zalm(goedkoop te krijgen bij dirk v/d broek)
citroenschijfjes en takje dille voor de garnering.
2eetlepels gehakte verse dille of 1 theelepel gedroogde dille
2 eetlepels kappertjes,uitgelekt en fijngehakt
900 gr. gerookte zalm(goedkoop te krijgen bij dirk v/d broek)
citroenschijfjes en takje dille voor de garnering.
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie ,mes en vork,lepel
vetvrij papier
vetvrij papier
Leuke tips
serveer de zalm met plakjes boter
garneer met citroenschijfjes en dille
garneer met citroenschijfjes en dille
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
64658
Homepage ID
1461
Smaak
Q
Teller
969
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 220 C,gasstand 7
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid