jambalaya met kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/01/1998 - 11:12
Bereidingswijze
Snij de kip in stukken en de ham in dobbelsteenjes. Verwarm de olie in een gietijzeren pan. Doe de stukken kip erbij en laat op hoog vuur zolang koken tot het water uit de kip verdampt is en de kip bruin kleurt. Voeg de saucijsjes erbij en laat de helft van het vet uit de pan. Doe de ham, uien, paprika, bleekselderij en tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Voeg nu de rijst toe die van tevoren afgespoeld is en roer alles goed door elkaar. Voeg nu water toe tot de rijst 1cm onderstaat. Doe alle kruiden erbij en zoveel zout dat het water iets te zout proeft. Breng alles hard aan de kook met een deksel op de pan en roer elke 3 minuten. Als de rijst kookt ongeveer 20 minuten laten koken op zacht vuur met deksel. Zet nu het vuur uit en laat nog 5 minuten staan alvorens het te serveren.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cajun rijstschotel
Ingrediƫnten
1 kip van ongeveer 1 kilo, 1 plak ham (1 cm dik), 250 gr gekruide saucijsjes of worstjes,
600 gr rijst, 1 bosje lenteui, 1 rode paprika , 2 bleekselderijstengels, 1 ltr kippebouillon of water, olie, 1 teentje knoflook, 1 el tomatenpuree, zout, 1 mespuntje zwarte peper, 1 mespuntje cayenne peper, 1/2 tl oregano, 1/2 tl basilicum,
1 tl paprika poeder, 1/2 el cajun seasoning.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
60802
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
18533
Waardering aantal
5
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
170
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie