Bereidingswijze
Neemt Schapen ofte Kalfs-vleesch, laet in stuckens hacken, als een lit van een duym, geschuymt zijnde, laet wel murru koken, dan Boter en gehackte Pietercelie by doende, laet noch eens op koken, opgeschept zijnde, neemt 2 a 3 doren van Eyren, in Lamoensap klein geklopt; daer dan overgedaen is heel smakelijk.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept uit 1667. In de origeneele taal.
"OM EEN SPAENSCHE HUSPOT TE MAKEN"
"OM EEN SPAENSCHE HUSPOT TE MAKEN"
Ingrediƫnten
Schapen en Kalfsvlees
Hulpmiddelen & keukengerei
n.v.t.
Leuke tips
op 'n groove eikenhoutplank serveeren.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
54536
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
1696
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
z.o.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht