Bereidingswijze
Begin met het voorverwarmen van de oven op ogeveer 250 graden. Schraap de wortel schoon, was hem en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, was hem goed en snijd deze ook in dunne reepjes. Wrijf de rosbief in met de peper en het zout, en leg hem met het vetlaagje aan de onderkant in een braadpan. Giet 3 lepels warm water bij het vlees en leg de wortel, de prei en de salieblaadjes om het vlees. Verhit de olie en giet dit over het vlees. Zet daarna de braadpan zonder deksel in de voorverwarmde oven en laat het vlees ongeveer 20 minuten braden. (vanaf 15 minuten is het vlees nog rood van binnen, tegen de 20 minuten roze). Was de tomaten en snijd ze in tweeen. Doe er wat zout en peper op en leg ze na twaalf minuten braadtijd naast het vlees. Het beste is om het vlees van tijd tot tijd even te overgieten met de jus om het geheel niet te laten uitdrogen. Laat het vlees na de braadtijd nog 5 minuten in de oven staan om het te laten nagaren. Zorg ervoor dat de oven UIT staat. Daarna kunt U de rosbief in dunne plakken snijden . Schik het vlees op een grote schaal en leg de tomaten om het vlees heen. Versier het geheel met de bieslook en de peterselie. Schraap dan het "baksel" los uit de braadpan en doe er een beetje water bij. Breng het op smaak met een beetje zout peper en paprikapoeder. Giet de jus over het vlees en leg de groenten er netjes naast.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op deze manier maak je een stukje vlees klaar als je echt eens lekker vlees wilt eten.
Ingrediƫnten
1 kilogram Rosbief
2 eetlepels olie
1 winterwortel
1 niet te grote prei
zout en witte peper
paprikapoeder
2 salieblaadjes (of wat fijne gedroogde salie)
bosje peterselie
4 tomaten (eventueel vleestomaten)
2 eetlepels olie
1 winterwortel
1 niet te grote prei
zout en witte peper
paprikapoeder
2 salieblaadjes (of wat fijne gedroogde salie)
bosje peterselie
4 tomaten (eventueel vleestomaten)
Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Leuke tips
Ik persoonlijk zou dit serveren met de burgerlijke doperwtjes en worteltjes ( of peultjes). Als wijntje een lekkere droge rode.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
53572
Homepage ID
1304
Smaak
P
Teller
4887
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht