Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 graden celcius. de ovenschotel in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten door en door warm laten worden en een goudbruin korstje laten krijgen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijke ovenschotel die makkelijk te bereiden is
Ingrediƫnten
500 gram vers geschrapte worteltjes
zout
4 gekookte aardappelen (ca. 300 gram)
25 gram boter of margarine
20 gram bloem
1/8 liter melk
1/8 liter vleesbouillon (mag instant zijn)
100 gram geraspte oude kaas
5 eetlepels geknipte bielsook
peper
nootmuskaat
150 gram gekookte ham (dikke plak)
zout
4 gekookte aardappelen (ca. 300 gram)
25 gram boter of margarine
20 gram bloem
1/8 liter melk
1/8 liter vleesbouillon (mag instant zijn)
100 gram geraspte oude kaas
5 eetlepels geknipte bielsook
peper
nootmuskaat
150 gram gekookte ham (dikke plak)
Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Leuke tips
geen serveertip, maar een vegetarische tip:
vervang de ham voor ongeveer 150-200 gram blokjes Tahu of Tofu (is hetzelfde).blokjes tahu ongeveer 2-3 minuten in kokend water laten garen. bereiding verder hetzelfde.
vervang de ham voor ongeveer 150-200 gram blokjes Tahu of Tofu (is hetzelfde).blokjes tahu ongeveer 2-3 minuten in kokend water laten garen. bereiding verder hetzelfde.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
53331
Homepage ID
1304
Smaak
N
Teller
5655
Drank
Uit
Bookmarked
91
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De worteltjes schoonmaken en in stukken van ongeveer 3 centimeter snijden. In een pan met weinig water en zout de worteltjes in ongeveer 15 minuten bijna gaar koken.Daarna de worteltjes afgieten. De gekookte aardappelen in plakjes snijden. In een steelpan de boter laten smelten, en de bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje de melk en de bouillon erdoor roeren tot een dikke gladde saus ontstaat. Ongeveer 1 minuut zachtjes laten koken onder af en toe roeren. De steelpan van het vuur nemen. Nu kunt u de geraspte kaas en de bieslook erdoor roeren. Naar smaak peper, zout en nootmuskaat toevoegen. De ham in blokjes snijden. Achtereenvolgens in een ovenschotel doen: de worteltjes, de ham en de aardappelen. De saus als laatste erover schenken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht