Bereidingswijze
In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Tomaatstukjes met chilipoeder en cognac afgedekt ca twee minuten zachtjes smoren. Fond, wijn en dragon toevoegen en zachtjes koken. Met staafmixer tot gladde soep pureren of boven een andere pan door zeef wrijven. Bieslook in stukjes van ? cm knippen.
Vier soepborden voorverwarmen. Room door soep roeren. Soep opnieuw aan de kook brengen. ? deel van de garnalen achterhouden voor de garnering. De rest door soep roeren en ca 2 minuten zachtjes meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen. Achtergehouden garnalen in midden van soep scheppen. Bieslook erover strooien. Lekker met stokbrood en boter
Vier soepborden voorverwarmen. Room door soep roeren. Soep opnieuw aan de kook brengen. ? deel van de garnalen achterhouden voor de garnering. De rest door soep roeren en ca 2 minuten zachtjes meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen. Achtergehouden garnalen in midden van soep scheppen. Bieslook erover strooien. Lekker met stokbrood en boter
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere romige garnalensoep, een hoofdgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
3 tomaten
1 el boter
1tl chilipoeder
2 el cognac of vieux
1 pot visfond (380 ml, AH)
1 dl droge witte wijn
2 tl dragon
1 visbouillontablet
? zakje bieslook (a 15 gr)
1 pakje room culinair
1 bakje roze garnalen
zout, peper
1 el boter
1tl chilipoeder
2 el cognac of vieux
1 pot visfond (380 ml, AH)
1 dl droge witte wijn
2 tl dragon
1 visbouillontablet
? zakje bieslook (a 15 gr)
1 pakje room culinair
1 bakje roze garnalen
zout, peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
53090
Homepage ID
1584
Smaak
Q
Teller
1837
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht