Bereidingswijze
Smelt de boter in een ruime soeppan en zweet daarin het gerookt spek (bacon) en de helft van alle groenten aan samen met de laurier en de foelie. Houd 1 dl visbouillon apart. Buls de groenten af met de beide bouillons en laat het geheel gedurende 1 uur tegen de kook aan trekken. Verwijder de laurier en foelie uit de pan, pureer de soepu in een blender of wrijf deze door een roerzeef en voeg daarna de zure room toe. Afsmaken met zout en peper. Blancheer (enkele minutenin kokend water) d oberige groenten, pocheer ( garen in 80 ? C de vis kort in een weinig bisbouillon en voeg deze toe aan de potage.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koken met groenten en vis
Ingrediƫnten
1/2 l krachtige vis- en 1/2 l kippenbouillon (zelf maken is veel lekk.........), 30 g boter, 30 g gerookt spek of bacon in blokjes, 150 g in reepjes gesneden meervalfilet, 12 soorten groenten i blokjes/ringetjes gesneden. Vank elk 50 gramm: aardappel, prei, wintrui, knoldselderij, winterpeen, koolrabi, schorseneer,gedroogde groene linzen of erwten, groene kool, venkelknol, kervel, tomaat, 1/4 l zure room, 2 blaadjes gedroogde laurier 2 blaadjes gedroogde foelie, zout en peper vers uit de molen - naar smaak.
Hulpmiddelen & keukengerei
-.-
Leuke tips
Maak de soept eventueel af met een weinig opgeklopt melkschuim en kleine krokante croutons (soldaatjes). Voor eventuele extra garnering lenen zich dunne reepjes schorseneer gefrituud.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
52126
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
1097
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
s.b.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht