Appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/24/1998 - 21:29
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175oC.
Koek in vorm doen. Appelmengsel erover verdelen.
Eieren, room, suiker en Grand Marnier goed mengen en over de appels schenken.
Taart 20 min in de oven.
Ovenwarmte verhogen naar 230oC.
Over de taart 50 gr. poedersuiker strooien en taart in oven zetten tot er bruin korstje over gekomen is.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Appeltaart met pannekoek bodem
Ingrediƫnten
60 gr. zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel witte basterdsuiker
1 eetlepel gesmolten boter
1 ei
1 dl. melk
25 gr. boter

4 st goudreinetten
2 eetlepels suiker
3 theelepels citroensap

3 eieren
1,5 dl slagroom
2 eetlepels witte basterdsuiker
2 eetlepels Grand Marnier

50 gr. poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan,
Ovenvorm. Geen springvorm, i.v.m. lekken
Oven, voorverwarmd op 175oC.
Leuke tips
Heerlijk bij een kopje koffie na een lekker etentje!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
49957
Homepage ID
1573
Smaak
Z
Teller
1187
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Van bakmeel, witte basterd, gesmolten boter, ei en melk een beslag maken en in 25 gr boter in een grote koekenpan bakken tot bovenkant gestold is. Omkeren en nog even laten bakken. In pan af laten koelen.
Goudreinetten schillen, raspen en vermengen met suiker en citroensap.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rietje