Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed de bakplat met bakpapier en leg de aardappelparten naast elkaar op de bakplaat. Schuif ze 15 minuten in de voorverwarmde oven, keer ze halverweg de tijd om en bestrooi ze met wat peper en zout. Verhit intussen een laagje van een paar centimeter olie in de wok of de koekenpan en bak de gepaneerde vissticks zonodig in twee porties, in circa twee minuten per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Roer voor de suas de maynaise en de piccaliliy door elkaar en zet de ketchup op tafel. Traditioneel bij dit gercht zijn doperwtjes die worden gestoofd met een gefruit uitje.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk klaar te maken
Ingrediƫnten
4 grote aardappels, 3 eetlepels olie, circa 300 gram kabeljauwfilet (vers of uit de diepvries), 3 eetlepels bloem, zout en versgemalen peper, 2 eieren, 6 eetlepels broodkruim of panermeel, olie om te bakken, 2 eetlepels maynonasie, 2 eetlepels piccaliliy, tomatenketchup
Leuke tips
Sla is ook lekker
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
49716
Homepage ID
1140
Smaak
Q
Teller
15280
Drank
Uit
Bookmarked
272
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bosrtel de aardappelen met de schil zorgvuldig schoon onder de kraan en snijd ze in de lengte in 6 tot 8 parten. Doe de aardappelparten in een kom en gier er olie over. Meng goed met de hand, zodat de aardappelparten rondom met olie zijn bedekt. Snij de ontdooide kabeljauw in sticks van circa 8 cm lang en 3 cm breed. Schep de bloem in een diep bord en roer er wat zout en peper door. Klop de eieren los in een kom. Schep het broodklruim of het paneermeel in een diep bord. Haal de vissticks eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim of het paneermeel. Druk het paneerlaagje stevig aan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht