Bereidingswijze
In cacquelon boter smelten, knoflook erboven uitpersen en de fijngesnipperde paprika erin fruiten. Wijn erbij, opwarmen (niet koken), slagroom erbij doen. Dan de kaas er beetje bij beetje door roeren. Evt.binden met maizena. Op smaak brengen met ketchup en parikapoeder. Serveer met brood
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kaasfondue met paprika en knoflook
Ingrediƫnten
1 teen knoflook
40 gr.boter
1 (rode)paprika
1/8 l.droge witte wijn
1/8 l.slagroom
350 gr.belegen Goudse kaas
1 eetl.maizena
2 theel.ketchup
1/2 theel.paprikapoeder
40 gr.boter
1 (rode)paprika
1/8 l.droge witte wijn
1/8 l.slagroom
350 gr.belegen Goudse kaas
1 eetl.maizena
2 theel.ketchup
1/2 theel.paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
fonduestel
Leuke tips
Lekker met venkelsalade.
TIP:Doe wat verwarmde wijn bij de slagroom alvorens deze toe te voegen. Dat voorkomt het schiften.
TIP:Doe wat verwarmde wijn bij de slagroom alvorens deze toe te voegen. Dat voorkomt het schiften.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
48029
Homepage ID
1574
Smaak
P
Teller
1275
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rasp de kaas, en snipper de paprika fijn.Alle ingredienten op kamertemperatuur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht