Bereidingswijze
Snij de ui, de knoflook en de venkel in zeer kleine stukjes (houd het groen apart voor de garnering). Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de knoflook en venkel glazig (5 minuten). Voeg de mosterd toe en bak het geheel nog 1 minuut. Roer 3/4 liter water, de bouillontabletten en de creme fraiche erdoor. Leng het aardappelzetmeel aan met een beetje water en roer het door de soep. Nog even doorkoken. Voeg de mosselen toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mosselsoep uit Dijon
Ingrediƫnten
1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 venkelknolletje, 25 gram boter, 1/2 eetlepel mosterd, 1 1/2 visbouillontables, 1 dl creme fraiche, 2 eetlepels aardappelzetmeel, 20 gekookte mosselen, peper en zout.
Leuke tips
Strooi wat venkelgroen over de soep.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
46824
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
2123
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht