Bereidingswijze
Klop in een schaal de azijn met de olie en peper en zout naar smaak tot een dressing. Schil de wortel met een dunschiller en schil er dan in de lengte dunnne slierten van. Schep de wortelslierten door de dressing. Hak de peterselie fijn. Snij de bosui in kleine ringen. Pel de pistachenootjes en hak ze grof. Verkruimel de feta. Halveer de olijven. Schep de wortelsalade op twee borden en strooi de bosuiringetjes, de pistachenootjes, de stukjes feta en de peterselie erover.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wortelsalade met pistachenootjes en feta
Ingrediƫnten
1 eetlepel natuurazijn, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout, 200 gram winterwortel, 3 takjes peterselie, 1 bosuitje, 50 gram gezouten pistachenootjes, 75 gram feta, (ev. 6 zwarte olijven zonder pit).
Leuke tips
Garneer met olijven,
Lekker met een stukje stokbrood.
Lekker met een stukje stokbrood.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
43932
Homepage ID
1140
Smaak
Q
Teller
10084
Drank
Uit
Bookmarked
63
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht