Witlofsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/20/1998 - 16:33
Bereidingswijze
Smelt de boter en doe er zeer fijn gesnipperde ham bij. Voeg hierna de gewassen en fijn gesneden witlof bij. Laat het geheel even gaar smoren. Roer daarna de bloem erbij tot een glad papje, en voeg 50 cl. room en 3 theelepels mosterd toe. Het geheel aanvullen met water tot ong. 1 liter. Voeg bouillonblokjes naar smaak toe. Doe er de gaar gekookte soepballetjes bij en 50 gram fijngesnipperde belegen kaas. Als laatste voegt u de fijn gesnipperde peterselie erbij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
goed gevuld
Ingrediƫnten
1/2 kilo witlof
250 gram soepballetjes
5 plakjes schouderham
50 gram (room) boter
50 gram belegen kaas
bloem, bouillonblokjes
room of koffiemelk, mosterd
paar takjes peterselie
water
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Heerlijk vooraf soepje waarna je je lekker kunt vergrijpen aan een stuk wild of gevogelte.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
36943
Homepage ID
1304
Smaak
N
Teller
940
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jummie