Bereidingswijze
Wel de rozijnen en laat ze goed uitlekken. Rasp de wortel en de schoongemaakte appel.
Spoel de zuurkool onder stromend koud water even af. (dit als de zuurkool iets te sterk is van smaak). Snijd ze hierna fijn. Snijd de kaas in kleine blokjes en snijd de gepelde ui fijn. Vermeng de sour cream met de room, zout, peper, selderijzout en de paprika poeder. Schep alles luchtig door elkaar.
Spoel de zuurkool onder stromend koud water even af. (dit als de zuurkool iets te sterk is van smaak). Snijd ze hierna fijn. Snijd de kaas in kleine blokjes en snijd de gepelde ui fijn. Vermeng de sour cream met de room, zout, peper, selderijzout en de paprika poeder. Schep alles luchtig door elkaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke friszure salade die het hele jaar door smaakt
Ingrediƫnten
2 eetlepels rozijnen
200 gram winterwortel
1 appel
250 gram (wijn) zuurkool
150 gram jong belegen kaas
1 ui
1 bekertje zure room (sour cream)
2 eetlepels room
zout
peper
selderijzout
paprikapoeder
200 gram winterwortel
1 appel
250 gram (wijn) zuurkool
150 gram jong belegen kaas
1 ui
1 bekertje zure room (sour cream)
2 eetlepels room
zout
peper
selderijzout
paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Heerlijk met gebakken aardappelen
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
36702
Homepage ID
1304
Smaak
U
Teller
7966
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht