Exotische Rijst Met Kabeljauwfilet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/20/1998 - 16:27
Bereidingswijze
2 liter water met een beetje zout in een grote pan aan de kook brengen. Als het water kookt doet U de rijst er in, roer hem goed door en laat de rijst vervolgens zachtjes gaar worden (ong. 10-12 minuten). Giet de rijst af en spoel de rijst af met koud water. Meng 1 mespunt knoflookpoeder met een klein beetje zout en de olie. Wrijf hiermee de kabeljauwfilet in. Beboter een ovenschaal, en doe de helft van de rijst op de bodem van de schaal. Was de tomaten en snijd de tomaten in kleine plakjes. Leg de helft ervan op de rijst en daar bovenop legt u dan de kabeljauwfilet. Daarna weer een laag tomaten en tenslotte doet u de laatste rijst erbij. De room (of melk) mengt u met de peterselie en de eieren en dit geheel giet U over de rijst. Zet dit geheel in een voorverwarmde oven (190 graden). De schaal moet ongeveer 35 minuten in de oven, alleen de eerste 10 minuten moet U het geheel bedekken met wat aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de rijst niet te hard wordt.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk ovengerecht
Ingrediƫnten
100 gram rijst ( beste kunt U witte snelkookrijst gebruiken)
zout
knoflookpoeder
2 eetlepels olie
400 gram kabeljauwfilet
5 tomaten
1dl zure room of melk
3 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Niet nodig
Leuke tips
Heerlijk met kroepoek, atjar tauge, en komkommer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
36461
Homepage ID
1304
Smaak
N
Teller
1068
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jummie