Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout, peper, en bloem. Bak de stukjes vlees in de hete boter in een braadpan mooi bruin aan alle kanten. Voeg de zilveruitjes toe. Bak deze even mee. Besmeer de kruidkoek met de mosterd en snijd deze in blokjes. Doe het samen met het bier bij het vlees en laat dit alles met het deksel op de pan ca. 90 a 120 minuten zachtjes stoven. Voeg tussendoor eventueel nog wat bier toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is mijn meest apparte recept waar ik geen genoeg van kan krijgen
Ingrediƫnten
500 gram hacheevlees,
zout,
peper,
bloem,
3 eetlepels fijne zilveruitjes,
1 flesje bier (liefst Trappist),
beetje tijm,
blaadje laurier,
1 dikke plak kruidkoek,
mosterd.
zout,
peper,
bloem,
3 eetlepels fijne zilveruitjes,
1 flesje bier (liefst Trappist),
beetje tijm,
blaadje laurier,
1 dikke plak kruidkoek,
mosterd.
Hulpmiddelen & keukengerei
geen hulpmiddelen nodig
Leuke tips
Lekker met een salade van verschillende soorten kool, die is vermengd met kerrie en gekookte aardappelen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
35979
Homepage ID
1304
Smaak
N
Teller
9910
Drank
Uit
Bookmarked
85
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Basisbereiding stoven:
Zout, kruid en bebloem het vlees. Schroei het in bruine boter aan weerszijden dicht en bak het bruin. Neem het vlees uit de pan en blus de braadboter af met water. Doe het vlees terug in de braadpan en stoof het met gesloten deksel zachtjes gaar.
Zout, kruid en bebloem het vlees. Schroei het in bruine boter aan weerszijden dicht en bak het bruin. Neem het vlees uit de pan en blus de braadboter af met water. Doe het vlees terug in de braadpan en stoof het met gesloten deksel zachtjes gaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht