Tzatziki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/18/1998 - 09:13
Bereidingswijze
Schil de komkommer en snijd hem overlangs door. Neem het zaad uit beide helften weg. Snijd de helften in lange smalle repen en daarna in kleine blokjes. Snipper de
bosuitjes. Pers de knoflook ui. Snijd de muntblaadjes in uiterst smalle reepjes. Klop
de yoghurt los en voeg er wat zout en peper aan toe. Roer daarna de knoflook en de
uitjes erdoor. Strooi de muntblaadjes erover en voeg de komkommerblokjes toe.
Schep alles enkele malen om. Laat de salade (afgedekt met plastic folie) een uurtje
op een koele plek staan. Beleg bordjes met in stukjes gescheurde slabladeren. Schep
de salade in het midden erop. Leg de in plakjes gesneden eieren (eiersnijder) zoveel
mogelijk in het oorspronkelijke model er bovenop. In plaats van eieren kun je ook
stukjes koude gepocheerde vis of in blokjes gesneden gaar (kippe)vlees op de salade
leggen.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een komkommersalade, aangemaakt met yoghurt.
De salade wordt in Griekenland, Turkije en Bulgarije als een voorgerecht gegeven.
Ingrediƫnten
1 kleine komkommer, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 12 muntblaadjes, 1/8 l (Bulgaarse) yoghurt, 2 hardgekookte eieren.
Leuke tips
Je kunt er sneetjes licht geroosterd witbrood bij geven of je presenteert er sneetjes brood van de Turkse of Marokkaanse bakker bij.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
34292
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
1928
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
42
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie