Bereidingswijze
Bak de paddestoelen kort op hoog vuur in een klein scheutje olie tot ze beetgaar zijn. Breng ze op smaak met peper en zout. Neem de helft apart en snij deze in kleine blokjes en meng ze met de pate. Snij de kipfilet in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenzijde van de filet met de marmelade. Leg hier in 1 bosui en vul ze met het patemengsel. Vouw de filet dicht en rijg hem dicht met de houten prikker. Verhit wat olie en schroei de filets dicht. Voeg hierna wat boter toe en vervolgend de ui. Bestrooi de filets met peper, zout, honing en tijm. Haal de filets uit de pan als ze gaar zijn en houd ze warm. Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bokbier en fond. Laat de saus inkoken en breng hem evt. op smaak met peper, zout, honig en tijm. Laat op het laatste moment de overige paddestoelen meewarmen en bind de saus met een klotje.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde kipfilet met paddestoelen in een saus van bruin bier, honing en tijm
Ingrediƫnten
? 2 kipfilets
? 150 gr. Roompate
? 2 bosuitjes
? 150 gr gemengde paddestoelen
? 1 kleine ui (fijngehakt)
? 1 flesje bokbier
? boter, olijfolie
? peper, zout, honing, tijm, sinaasappelmarmalade
? gevogeltefond of ? blokje kippebouillon
? houten prikkers
? 150 gr. Roompate
? 2 bosuitjes
? 150 gr gemengde paddestoelen
? 1 kleine ui (fijngehakt)
? 1 flesje bokbier
? boter, olijfolie
? peper, zout, honing, tijm, sinaasappelmarmalade
? gevogeltefond of ? blokje kippebouillon
? houten prikkers
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, gasfornuis
Leuke tips
Bak de paddestoelen kort op hoog vuur in een klein scheutje olie tot ze beetgaar zijn. Breng ze op smaak met peper en zout. Neem de helft apart en snij deze in kleine blokjes en meng ze met de pate. Snij de kipfilet in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenzijde van de filet met de marmelade. Leg hier in 1 bosui en vul ze met het patemengsel. Vouw de filet dicht en rijg hem dicht met de houten prikker. Verhit wat olie en schroei de filets dicht. Voeg hierna wat boter toe en vervolgend de ui. Bestrooi de filets met peper, zout, honing en tijm. Haal de filets uit de pan als ze gaar zijn en houd ze warm. Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bokbier en fond. Laat de saus inkoken en breng hem evt. op smaak met peper, zout, honig en tijm. Laat op het laatste moment de overige paddestoelen meewarmen en bind de saus met een klotje.
Serveer het gerecht het spruitjes, appelmoes en aardappelpuree....
Serveer het gerecht het spruitjes, appelmoes en aardappelpuree....
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
29231
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
6712
Drank
Uit
Bookmarked
65
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht