Bereidingswijze
De boter in de pan laten smelten, het meel erdoor roeren tot dat het goudgeel wordt, en onder voortdurend roeren, het bier en het
bouillon geleidelijk in de pan doen.
Kaneel, suiker peper en zout toevoegen en op een zacht vuur 20 minuten laten koken.
Even voor je de pan van het vuur afneemt de melk toevoegen en bestrooien met geraspte kaas.
bouillon geleidelijk in de pan doen.
Kaneel, suiker peper en zout toevoegen en op een zacht vuur 20 minuten laten koken.
Even voor je de pan van het vuur afneemt de melk toevoegen en bestrooien met geraspte kaas.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Soep met bier
Ingrediƫnten
4 eetlepels meel, 1/2 liter bier, 1/2 liter bouillon, 3 eetlepels boter, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 kop melk, 1/2 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel suiker, peper en zout.
Leuke tips
Warm opdienen met broodstengels.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
27303
Homepage ID
1140
Smaak
Q
Teller
1045
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht