Gevulde Aubergines

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/17/1998 - 10:05
Bereidingswijze

Was de aubergines, droog ze en snij ze in de lengte doormidden. Doe op beide kanten Peper en zout en laat ze een kwartier staan. Leg ze dan 5 minuten in koken water en laat ze uitlekken. Hol ze uit en pureer de pulp. Fruit de uit in de helft van de boter, bak het gehakt erbij, voeg de rijst, tomaat, kruiden, kaas en pulp toe. Breng het op smaak en vul de aubergines. Leg ze in een beboterde ovenschaal met op elke helft een klontje boter, dek ze af met folie en zet ze in een voorverwarmde oven op 200? C. Haal na 30 minuten de folie eraf en laat ze nog 10 minuten in de oven staan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aubergines gevuld met uien, rijst, tomaten en gehakt.
Ingrediƫnten
4 aubergines, peper en zout, 2 gesnipperde uien, 50 g boter, 1 kopje gekookte rijst, 3 grote tomaten in stukken, oregano, tijm, 100 gram geraspte kaas, 400 g gehakt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
27062
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
2144
Waardering aantal
1
Waardering
2
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie