Bereidingswijze
Kook 7,5 dl water met wat zout. Smelt de 50 gram boter in een pan, voeg de bloem erbij en meng deze er even door. Schenk ineens het water erbij en klop dit met een garde. Meng de eidooiers met de room en wat citroensap. Giet dit mengsel bij de saus. Warm nog even door. Zeef de saus door een doek. Klop er, van het vuur af de 300 gram boter in stukjes door met de garde. Deze saus is geschikt voor gepocheerde vis en ook voor asperges.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Batardesaus, waarvan je ook mosterdsaus kunt maken, voor vis en asperges
Ingrediƫnten
50 gram boter, 50 gram bloem, 5 eidooiers, 1/2 dl slagroom, zout, peper, citroensap, 300 gram boter.
Leuke tips
Voor mosterdsaus maak je 1/2 liter Batardesaus met 2 eetlepels mosterd. Als de Batardesaus klaar is, voeg je twee eetlepels mosterd toe en roer deze er zeer goed door.
De saus direct serveren.
De saus direct serveren.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
26098
Homepage ID
1140
Smaak
N
Teller
816
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht