Sauce A L'Indienne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/17/1998 - 09:19
Bereidingswijze
Maak de ui schoon en hak ze fijn. Fruit ze in de boter totdat ze glazig is. Bestrooi ze met bloem en kerrie. Voeg nu bouillon toe tot er een dikke saus ontstaat. Laat deze 20 minuten zachtjes koken. Laat apart de kokos 10 minuten in 2 dl water, tegen de kook aan, trekken. Pers de kokos dan uit en voeg het nat bij de saus. Passeer deze door een zeef. Voeg de room toe en laat nog heel even koken.
Maak ze op smaak af met wat zout en eventueel wat worcestersaus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Indische saus
Ingrediƫnten
1 ui, 25 gram bloem, 25 gram boter, 1 theelepel kerrie, 4 dl bouillon, 1/2 dl slagroom, 75 gram geraspte kokosnoot.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
25616
Homepage ID
1140
Smaak
Z
Teller
1257
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie