Bereidingswijze
De helft van de suiker met 4 eetlepels warm water en het citroensap in een pan al roerend aan de kok brengen en onder roeren lichtbruin laten verleuren in 6 minuten. Direct van het vuur nemen en de pan even in een bak met koud water houden om het kookproces te stoppen. De karamel over 6 kleine verwarmde soufflepotjes of 1 grote vrom van 6 dl verdelen en door draaien met de karamel bekleden. De oven aanzetten op 180 graden.
De melk met het opengesneden vamillestokje verwarmen en 15 minuten laten trekken. Het merg uit het stokje schrappen en bij de melk roeren. De eieren met de eierdooiers en het poedersuiker cremig roeren, wat melk erbij roeren en met de rest van de melk verdunnen. De eiermelk met een zeef terug in de pan schenken en over de vormpjes verdelen. De vormpjes met ingevet passend bakpapier afdekken. Een braadslee of ruime ovenschaal met de vormpjes vullen en er zoveel kokend water ingieten dat dit tot 1 1/2 cm onder de rand van de vormpjes komt. Het geheel in het midden van de oven schuiven en in 55-60 minuten laten stollen Uit de oven nemen en tot lauw laten afkoelen, de de vormpjes eraf halen en serveren.
De melk met het opengesneden vamillestokje verwarmen en 15 minuten laten trekken. Het merg uit het stokje schrappen en bij de melk roeren. De eieren met de eierdooiers en het poedersuiker cremig roeren, wat melk erbij roeren en met de rest van de melk verdunnen. De eiermelk met een zeef terug in de pan schenken en over de vormpjes verdelen. De vormpjes met ingevet passend bakpapier afdekken. Een braadslee of ruime ovenschaal met de vormpjes vullen en er zoveel kokend water ingieten dat dit tot 1 1/2 cm onder de rand van de vormpjes komt. Het geheel in het midden van de oven schuiven en in 55-60 minuten laten stollen Uit de oven nemen en tot lauw laten afkoelen, de de vormpjes eraf halen en serveren.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toetje met karamel
Ingrediƫnten
100 gram suiker, 1 eetlepel citroensap, 3 eieren, 3 eierdooiers, 2 eetlepels poedersuiker, 5 dl melk, 1/2 vanillestokje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
24411
Homepage ID
1140
Smaak
Q
Teller
1418
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht