Bereidingswijze
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel het zaad en snijd de komkommer eerst in lange banen en vervolgens in blokjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis, snijd hem eveneens in blokjes en
besprenkel ze met citroensap. Was de radijs en snijd ze in plakjes. Knijp de knoflook boven de zure room uit en meng er de basilicum en de mosterd door. Breng met zout en peper op smaak. Meng de dressing enkele uren voor het serveren door de salade en schep tussentijds nog enkele malen om. Knip de tuinkers met een schaar van het bedje en strooi die kort voor het opdienen over de salade.
besprenkel ze met citroensap. Was de radijs en snijd ze in plakjes. Knijp de knoflook boven de zure room uit en meng er de basilicum en de mosterd door. Breng met zout en peper op smaak. Meng de dressing enkele uren voor het serveren door de salade en schep tussentijds nog enkele malen om. Knip de tuinkers met een schaar van het bedje en strooi die kort voor het opdienen over de salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Komkommer-appelsalade met sour cream dressing
Ingrediƫnten
1 grote komkommer, 2 friszure appels, 1 bos radijs, 1 doosje tuinkers, 1/2 teentje knoflook, 1 bekertje zure room, 1 theelepel scherpe mosterd, 1 theelepel verse fijngehakte basilicum, zout en peper uit de molen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
19591
Homepage ID
1140
Smaak
U
Teller
8704
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht