Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150°C
-Verhit een grote, ovenvaste braadpan op hoog vuur. Voeg het spek toe en bak tot het knapperig is, ongeveer vijf minuten. Verwijder het spek om uit te lekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan
- Voeg de worstjes toe, een paar tegelijk (zorg ervoor dat de pan niet te vol wordt), en bak ze aan elke kant tot ze net goudbruin zijn - het is niet nodig om ze helemaal door te bakken. Leg op een bord en ga verder met extra worstjes. Als ze afgekoeld zijn in stukken van 3 cm snijden.
-Zet het vuur laag en klop dan de bloem erdoor. Kook gedurende 2 minuten, constant kloppend. Haal dan volledig van het vuur.
-Klop de fles Guinness erdoor (zie opmerkingen als u geen bier wilt gebruiken).
-Doe de helft van de aardappelen in de jus, vervolgens de helft van de uien, de helft van de knoflook, de helft van het spek, de helft van de worstjes, de helft van de peterselie, de laurierblaadjes, de tijm en zwarte peper. Herhaal lagen met de overige ingrediënten.
-Giet de bouillon over het geheel. Deksel erop en in voorverwarmde oven minimaal 2 uur bakken (zie opmerkingen).
-Verhit een grote, ovenvaste braadpan op hoog vuur. Voeg het spek toe en bak tot het knapperig is, ongeveer vijf minuten. Verwijder het spek om uit te lekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan
- Voeg de worstjes toe, een paar tegelijk (zorg ervoor dat de pan niet te vol wordt), en bak ze aan elke kant tot ze net goudbruin zijn - het is niet nodig om ze helemaal door te bakken. Leg op een bord en ga verder met extra worstjes. Als ze afgekoeld zijn in stukken van 3 cm snijden.
-Zet het vuur laag en klop dan de bloem erdoor. Kook gedurende 2 minuten, constant kloppend. Haal dan volledig van het vuur.
-Klop de fles Guinness erdoor (zie opmerkingen als u geen bier wilt gebruiken).
-Doe de helft van de aardappelen in de jus, vervolgens de helft van de uien, de helft van de knoflook, de helft van het spek, de helft van de worstjes, de helft van de peterselie, de laurierblaadjes, de tijm en zwarte peper. Herhaal lagen met de overige ingrediënten.
-Giet de bouillon over het geheel. Deksel erop en in voorverwarmde oven minimaal 2 uur bakken (zie opmerkingen).
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dublin Coddle is een traditionele Ierse aardappel- en worststoofpot die langzaam gaart in de oven. Het is geweldig voor St. Patrick's Day of elke dag dat je troostmaaltijden nodig hebt!
Ingrediënten
8 plakjes ontbijtspek, in kleine stukjes gesneden
500 g hoogwaardige varkensworstjes (zie opmerkingen)
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1 fles Guinness bier
1 kg aardappelen, geschild en in hapklare stukjes gesneden
2 grote uien, in plakjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eetlepels vers gehakte peterselie
3 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde tijm
Verse zwarte peper van de molen
50 cl bouillon van rund of kip
500 g hoogwaardige varkensworstjes (zie opmerkingen)
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1 fles Guinness bier
1 kg aardappelen, geschild en in hapklare stukjes gesneden
2 grote uien, in plakjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eetlepels vers gehakte peterselie
3 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde tijm
Verse zwarte peper van de molen
50 cl bouillon van rund of kip
Leuke tips
-Als je traditionele Ierse varkensworstjes (AKA: knallers) kunt vinden, zou dat geweldig zijn, maar eerlijk gezegd, elke varkensworst van goede kwaliteit is voldoende. Gebruik wat je kunt vinden en lekker vindt (braadworst, Poolse worst, zelfs ontbijtworst van goede kwaliteit).
-Tussen het spek, de worstjes en de bouillon is dit gerecht van nature erg zout. Voeg geen zout toe zonder eerst te proeven! Ik voeg bijna nooit extra zout toe bij het maken van coddle.
-Als je het bier wilt overslaan, voeg dan gewoon 40 cl toe van de bouillon die je gebruikt.
De coddle is na 2 uur in de oven klaar om te eten, maar kan zonder problemen 3-5 uur blijven garen. Dit is geen delicaat gerecht. U hoeft zich geen zorgen te maken
-Tussen het spek, de worstjes en de bouillon is dit gerecht van nature erg zout. Voeg geen zout toe zonder eerst te proeven! Ik voeg bijna nooit extra zout toe bij het maken van coddle.
-Als je het bier wilt overslaan, voeg dan gewoon 40 cl toe van de bouillon die je gebruikt.
De coddle is na 2 uur in de oven klaar om te eten, maar kan zonder problemen 3-5 uur blijven garen. Dit is geen delicaat gerecht. U hoeft zich geen zorgen te maken
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494463
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef =
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht