Bereidingswijze
Meng alle bovenstaande ingrediƫnten (behalve de de boter vleesfond maggi en worchester) , niet persen en drukken , anders krijg je nooit luchtige ballen, gewoon soepel door je handen laten rollen, ze hoeven niet perfect rond het gaat om smaak.
zolang alles maar goed vermengt is is het goed
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij, de maggi en worchestersaus en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
zolang alles maar goed vermengt is is het goed
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij, de maggi en worchestersaus en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
wat heel veel mensen niet weten is dat je voorheen bij loetje( die biefstuk koning ja ) ook gewoon een heerlijke bal kon bestellen met heerlijke jus , de jus gaan we anders doen en je kunt je eigen ballen recept aanhouden . maar lekker is het wel.
Ingrediƫnten
500 gr. half om half gehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd , gronings met pitjes ( das zo lekker)
,zout (hoeveelheid naar smaak) zelfde geld voor peper
1 theelepel gerookt paprika poeder
1 ei
80 g panko
50 gram blue band
1 pot vleesfond (380 ml)
1 el. maggi juspoeder
1 tl. worchester saus
voor de pittige loetjes jus voeg 1 of 2 tl. sambal toe ( tegenwoordig heb je cursus sambal nodig met al die soorten) dus kies maar uit
of 1 el shiracha saus.
garnituur
cornicons
kleine zilver of amsterdamse uitjes
mosterd
zaanse mayo.
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd , gronings met pitjes ( das zo lekker)
,zout (hoeveelheid naar smaak) zelfde geld voor peper
1 theelepel gerookt paprika poeder
1 ei
80 g panko
50 gram blue band
1 pot vleesfond (380 ml)
1 el. maggi juspoeder
1 tl. worchester saus
voor de pittige loetjes jus voeg 1 of 2 tl. sambal toe ( tegenwoordig heb je cursus sambal nodig met al die soorten) dus kies maar uit
of 1 el shiracha saus.
garnituur
cornicons
kleine zilver of amsterdamse uitjes
mosterd
zaanse mayo.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote braadpan ,
liefst olie stel om het super zacht te laten pruttelen.
mengkom
liefst olie stel om het super zacht te laten pruttelen.
mengkom
Leuke tips
snijd de ballen in plakken serveer in een klein diep bord met natuurlijk ruim jus , en een simpele witte boterham erbij om te dopen .
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1494458
Homepage ID
2289241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht