Hopscheutenlikeur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/13/2023 - 09:54
Bereidingswijze
-Was de hopscheuten.
-Boen de citroen schoon en schil deze met een dunschiller. Probeer niet het wit onder de schil mee te nemen, want dat is bitter.
-Doe de hopscheuten, citroenschil, vanillestokje en suiker in een pot en vul aan met de wodka.
-Laat dit twee weken in de koelkast staan en schud af en toe om de suiker op te lossen.
-Filter de likeur en giet het over in flessen.
-Het resultaat is een donkerbruine likeur.


Afbeelding
Hopscheutenlikeur
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoe moet ik deze smaak nu weer omschrijven, vroeg ik mij af toen de hopscheuten na 2 weken uit de wodka mochten. De rauwe scheuten waren duidelijk te proeven, maar het had net zo goed taugé kunnen zijn. De smaak is aanwezig, maar mild, doet denken aan een bittere rauwe groente, maar heeft zeker een volwassen smaak. Wie zweert bij Amaretto, zal dit niets vinden. Het aardige is dat je ervan blijft drinken, omdat je net niet achter de smaak kan komen. Je blijft denken van wat is dit nou voor een eigenaardig spul?”
Ingrediënten
150 gr hopscheuten
1 vanillestokje (in de lengte doorgesneden)
1 citroen
300 g bruine kandijsuiker
1 liter vodka (40%)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494455
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
hopscheuten nl - chef = Okke Amerongen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester