Paddenstoelenketchup

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/12/2023 - 11:02
Bereidingswijze
Fruit de sjalotten met de knoflook in de olijfolie in een wijde pan op middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg de paddestoelen toe en eventueel wat extra olie als dat nodig is.
Bak alles al omscheppend uit.
Voeg de ansjovis of miso of mosterd toe, laat dit oplossen in de hete brij en blus af met de azijn.
Roer de suiker erdoor tot het opgelost is en laat het iets droger inkoken en breng dan op smaak met nootmuskaat en flink wat zwarte peper.
Doe alles in de blender of maatbeker en draai het helemaal glad.
Nu proef je het: het moet zoet-zurig, vol van smaak en zoutig zijn.
Pas aan met een drupje extra azijn, een schepje suiker of een extra snuf peper en zout en weet : eenmaal afgekoeld wordt de smaak intenser.
Doe in een brandschone fles met wijde hals of jampot, draai het deksel erop en laat afkoelen.
Eenmaal geopend bewaren in de koelkast.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak het regelmatig voor mijn zoon die er dol op is, vooral in combinatie met tomaten-chilli jam. Hij eet het bij zowat alles, vlees aardappels, groenten.
Ingrediƫnten
2 sjalotten, fijngesnipperd 3 tenen knoflook fijn gehakt 2-3 eetl olijfolie, 250gr kastanjechampignons of paddenstoelen maar keuze, 1 blikje of 8 ansjovisfilets of pakweg 1 eetl miso of 2 eetl scherpe mosterd, 4 eetl rodewijnazijn, 2-3 eetl bruine of lichte basterdsuiker, snuf nootmuskaat.
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender of staafmixer met hoge maatbeker.
Leuke tips
Lekker bij vlees,aardappelen of groenten.
Ook handig als smaakmaker in bijvoorbeeld soep of stoofpot.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494447
Homepage ID
854814
Teller
0
Bron
Krant
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
carlavanboxtel