Bereidingswijze
-Om de saus te bereiden, meng je alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet je ze in de koelkast tot je ze gaat serveren.
-Meng in een middelgrote kom bloem, maizena, knoflookpoeder, gerookte paprika, zout en peper. Voeg aan de kom de hete saus, ei, karnemelk toe en klop tot je een glad beslag hebt.
-Voeg de stukjes kip toe aan de kom, meng om ervoor te zorgen dat elk stuk bedekt is met het beslag en zet opzij.
-Voeg in een andere kom ongeveer een kopje Panko-paneermeel toe.
-Voeg ongeveer 1,2 cm olie toe in een grote koekenpan en verwarm de olie op middelhoog vuur.
-Bestrijk elk stuk kip met paneermeel, voeg indien nodig meer paneermeel toe en bak aan beide kanten ongeveer 3 minuten of tot de kip gaar is.
-Leg ze op papieren servetten om wat olie op te nemen. Herhaal met alle stukjes kip. Doe de kip niet te vol, voeg slechts een paar stukjes kip tegelijk toe aan de pan, zodat de kip krokant wordt.
- Besprenkel de kip met saus en serveer.
-Meng in een middelgrote kom bloem, maizena, knoflookpoeder, gerookte paprika, zout en peper. Voeg aan de kom de hete saus, ei, karnemelk toe en klop tot je een glad beslag hebt.
-Voeg de stukjes kip toe aan de kom, meng om ervoor te zorgen dat elk stuk bedekt is met het beslag en zet opzij.
-Voeg in een andere kom ongeveer een kopje Panko-paneermeel toe.
-Voeg ongeveer 1,2 cm olie toe in een grote koekenpan en verwarm de olie op middelhoog vuur.
-Bestrijk elk stuk kip met paneermeel, voeg indien nodig meer paneermeel toe en bak aan beide kanten ongeveer 3 minuten of tot de kip gaar is.
-Leg ze op papieren servetten om wat olie op te nemen. Herhaal met alle stukjes kip. Doe de kip niet te vol, voeg slechts een paar stukjes kip tegelijk toe aan de pan, zodat de kip krokant wordt.
- Besprenkel de kip met saus en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Superkrokante kip omhuld met karnemelk en Panko-paneermeel met een heerlijke zoete chili-mayo, dit recept is zalig !
Ingrediënten
Voor de Saus :
110 g gram mayonaise
60 ml zoete chilisaus
1 eetlepel hete saus ( Sriracha )
30 ml honing
zout en peper naar smaak
Voor de Kip :
4 kipfilets (zonder bot, zonder vel, in kleine stukjes gesneden)
100 g gram bloem voor alle doeleinden
65 g gram maizena
1 eetlepel knoflookpoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
0,5 theelepel zout (of naar smaak)
0,5 theelepel peper (of naar smaak)
1 eetlepel hete saus (Sriracha)
1 groot ei
240 ml karnemelk
60 gram Panko paneermeel
olie om te frituren
110 g gram mayonaise
60 ml zoete chilisaus
1 eetlepel hete saus ( Sriracha )
30 ml honing
zout en peper naar smaak
Voor de Kip :
4 kipfilets (zonder bot, zonder vel, in kleine stukjes gesneden)
100 g gram bloem voor alle doeleinden
65 g gram maizena
1 eetlepel knoflookpoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
0,5 theelepel zout (of naar smaak)
0,5 theelepel peper (of naar smaak)
1 eetlepel hete saus (Sriracha)
1 groot ei
240 ml karnemelk
60 gram Panko paneermeel
olie om te frituren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494446
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Joanna Cismaru • 10/8/22
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht