Bereidingswijze
kook de eieren in 10 minuten hard , laat schrikken en zet weg.
meng ondertussen alles voor de saus en zet even koel weg .
pel en prak de eieren in een kom tot zeer fijn met een vork, vervolgens de saus er goed door scheppen met een lepel.
dek af en zet koel voor een uur.
de luxe versie is zonder kort die die kun je er af snijden , maar met korst is natuurlijk ook prima.
besmeer nu 2 sneetjes met wat boter
beleg lekker ruim op 1 snee andere er op , en dan schuindoormidden.
meng ondertussen alles voor de saus en zet even koel weg .
pel en prak de eieren in een kom tot zeer fijn met een vork, vervolgens de saus er goed door scheppen met een lepel.
dek af en zet koel voor een uur.
de luxe versie is zonder kort die die kun je er af snijden , maar met korst is natuurlijk ook prima.
besmeer nu 2 sneetjes met wat boter
beleg lekker ruim op 1 snee andere er op , en dan schuindoormidden.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Google op eiersalade en je krijgt buiten een paar 100 fabrieksmeuk bakjes ook heel veel recepten , iedereen heeft wel een geheim ingredient of een recept van oma. ik ook maar deze is en blijft me favoriet .
Dat het lang duurd is omdat het even uurtje in de koelkast moet.
Dat het lang duurd is omdat het even uurtje in de koelkast moet.
Ingrediƫnten
4 grote eieren
3 el Kewpie mayonaise ( tegenwoordig in de gewone supers anders de toko )
halve tl. zout ( naar smaak , proef achteraf )
halve tl. suiker ( naar smaak , proef achteraf )
halve tl. cayenne peper of gerookt paprika poeder ( naar smaak , proef achteraf )
1 el. slagroom, zonder suiker en niet geklopt.
4 sneden wit casino brood zonder korst ( melk wit is origineel maar volgens mij uitgestorven )
ongezouten boter
3 el Kewpie mayonaise ( tegenwoordig in de gewone supers anders de toko )
halve tl. zout ( naar smaak , proef achteraf )
halve tl. suiker ( naar smaak , proef achteraf )
halve tl. cayenne peper of gerookt paprika poeder ( naar smaak , proef achteraf )
1 el. slagroom, zonder suiker en niet geklopt.
4 sneden wit casino brood zonder korst ( melk wit is origineel maar volgens mij uitgestorven )
ongezouten boter
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpan
mengkom 2x
vork
lepel
plastic folie ( geen alu ! )
mengkom 2x
vork
lepel
plastic folie ( geen alu ! )
Leuke tips
wil je de saus wat pittiger voeg dan een halve tl. wasabi pasta toe of een el. scherpe mosterd.
kan natuurlijk ook lekker op toast, roggebrood , of zeer donker zuurdesem is ook een hele goede combinatie.
kan natuurlijk ook lekker op toast, roggebrood , of zeer donker zuurdesem is ook een hele goede combinatie.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494441
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
allrecipes
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht