Bereidingswijze
-Snijd de gedroogde chilipepers, gooi de zaadjes weg en week ze vervolgens 15 minuten in water. Dit doen we zodat we ze later kunnen bakken en voorkomen dat de paprika's aanbranden.
-Verwijder het bot van de kippendijen en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Marineer in een grote kom de kipblokjes met de marinade. Meng goed en zet ongeveer 10 minuten opzij.
-Verhit olie in wok of pan om te frituren. Verwarm tot het echt heet is (je kunt bubbels zien als je er een eetstokje in steekt).
- Voeg de kipblokjes toe en bak tot ze goudbruin zijn. Bak de kip in porties . Aan de ene kant gebruikt het minder olie en aan de andere kant wordt de kip ruim met de bodem van de pan aangeraakt, wat het proces enorm kan versnellen. Nadat je de kipblokjes hebt toegevoegd, laat je het een korte tijd staan (mogelijk ongeveer 40 seconden tot 1 minuut) tot een kant bruin is en roer dan de kip lichtjes en bak de andere kant.
-Pak een schone wok en voeg slechts ½ eetlepel olie toe en bak de paprika's 1-2 minuten op het kleinste vuur tot de meeste donkerrood worden. Voeg Sichuan-peperkorrels toe en bak nog 1 minuut op het kleinste vuur.
-Duw de kruiden aan de kant en voeg ½ eetlepel olie toe in de wok en bak gember, lente-ui wit en knoflook tot aromatisch.
-Leg de kipblokjes terug, voeg geroosterde witte sesamzaadjes, suiker, zout en lente-ui toe.
-Meng goed en serveer direct.
-Verwijder het bot van de kippendijen en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Marineer in een grote kom de kipblokjes met de marinade. Meng goed en zet ongeveer 10 minuten opzij.
-Verhit olie in wok of pan om te frituren. Verwarm tot het echt heet is (je kunt bubbels zien als je er een eetstokje in steekt).
- Voeg de kipblokjes toe en bak tot ze goudbruin zijn. Bak de kip in porties . Aan de ene kant gebruikt het minder olie en aan de andere kant wordt de kip ruim met de bodem van de pan aangeraakt, wat het proces enorm kan versnellen. Nadat je de kipblokjes hebt toegevoegd, laat je het een korte tijd staan (mogelijk ongeveer 40 seconden tot 1 minuut) tot een kant bruin is en roer dan de kip lichtjes en bak de andere kant.
-Pak een schone wok en voeg slechts ½ eetlepel olie toe en bak de paprika's 1-2 minuten op het kleinste vuur tot de meeste donkerrood worden. Voeg Sichuan-peperkorrels toe en bak nog 1 minuut op het kleinste vuur.
-Duw de kruiden aan de kant en voeg ½ eetlepel olie toe in de wok en bak gember, lente-ui wit en knoflook tot aromatisch.
-Leg de kipblokjes terug, voeg geroosterde witte sesamzaadjes, suiker, zout en lente-ui toe.
-Meng goed en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig origineel Sechuan kip gerecht
Ingrediënten
4 kippendijen
bakolie om in te frituren
150 g chilipepers
1,5 eetl. Sichuan peperkorrel
1 gemberwortel, in plakjes
2 teentjes knoflook
2 lente-uitjes, wit deel en groen deel gescheiden en in kleine stukjes gesneden
1 theelepel. suiker
1 eetl. sesamzaadjes, of zoals nodig
snufje zout
Marinade :
1 eetl. sojasaus
1 eetl. rijstwijn
¼ theelepel. poeder van witte peper
2 theel. maizena, optioneel
klein snufje zout
bakolie om in te frituren
150 g chilipepers
1,5 eetl. Sichuan peperkorrel
1 gemberwortel, in plakjes
2 teentjes knoflook
2 lente-uitjes, wit deel en groen deel gescheiden en in kleine stukjes gesneden
1 theelepel. suiker
1 eetl. sesamzaadjes, of zoals nodig
snufje zout
Marinade :
1 eetl. sojasaus
1 eetl. rijstwijn
¼ theelepel. poeder van witte peper
2 theel. maizena, optioneel
klein snufje zout
Leuke tips
Het maizena dat wordt gebruikt om kip te marineren, kan water en olie scheiden. Dus het kippenvlees zal mals zijn en tegelijkertijd kan het de olie verminderen die door kip wordt opgenomen tijdens het frituren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494437
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Sechuan Food - pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht