Bereidingswijze
-was de aubergines en snij in lange repen (probeer elke schil te behouden).
-Week vervolgens de auberginereepjes ongeveer 15 minuten in zout water. Laat uitlekken.
-Bedek met zetmeel (optioneel, maar ik raad aan om het te gebruiken, omdat dit de saus helpt hechten aan de aubergines)
- meng alle ingrediënten voor de roerbaksaus. Zet dan opzij.
Bak de aubergines :
-Verhit 2 eetlepels olie in een wok of pan en bak de aubergines in delen lichtbruin.
Maak Yu Xiang-saus :
-Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak het varkensgehakt krokant en bruin.
-Voeg doubanjiang en gehakte peper toe om nog 1 minuut te koken voor rode olie.
-Voeg knoflook, gehakte pepers, het witte deel van de groene ui en gember toe om te roerbakken voor het aroma.
-Roer de saus erdoor. Laat even koken tot de saus ingedikt is.
Stel het gerecht samen :
-Meng goed en zorg ervoor dat de aubergines goed bedekt zijn. Uit de wok, strooi de gehakte groene ui!
-Week vervolgens de auberginereepjes ongeveer 15 minuten in zout water. Laat uitlekken.
-Bedek met zetmeel (optioneel, maar ik raad aan om het te gebruiken, omdat dit de saus helpt hechten aan de aubergines)
- meng alle ingrediënten voor de roerbaksaus. Zet dan opzij.
Bak de aubergines :
-Verhit 2 eetlepels olie in een wok of pan en bak de aubergines in delen lichtbruin.
Maak Yu Xiang-saus :
-Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak het varkensgehakt krokant en bruin.
-Voeg doubanjiang en gehakte peper toe om nog 1 minuut te koken voor rode olie.
-Voeg knoflook, gehakte pepers, het witte deel van de groene ui en gember toe om te roerbakken voor het aroma.
-Roer de saus erdoor. Laat even koken tot de saus ingedikt is.
Stel het gerecht samen :
-Meng goed en zorg ervoor dat de aubergines goed bedekt zijn. Uit de wok, strooi de gehakte groene ui!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aubergines op Sichuan wijze is een hartig gerecht met een fantastische balans tussen hete, zoete en zure smaken. Serveren met gestoomde rijst. De magische saus kan gewone gestoomde rijst veranderen in iets buitengewoon lekkers.
Ingrediënten
2 lange aubergines, ongeveer 400 g
50 g varkensgehakt
1 eetl. gehakte ingemaakte paprika's
½ eetl. tuinbonenpasta, (Doubanjiang)
2 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. gehakte gember
2 groene uien, wit deel en groen deel apart gesneden
2 eetl. plantaardige frituurolie
1 theelepel. zout om in te weken
zetmeel voor coating
saus:
2 theel. lichte soja saus
1 eetl. zwarte azijn
5 eetl. water
1 eetl. zetmeel, maïszetmeel
2 eetl. suiker
¼ theelepel. zout
50 g varkensgehakt
1 eetl. gehakte ingemaakte paprika's
½ eetl. tuinbonenpasta, (Doubanjiang)
2 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. gehakte gember
2 groene uien, wit deel en groen deel apart gesneden
2 eetl. plantaardige frituurolie
1 theelepel. zout om in te weken
zetmeel voor coating
saus:
2 theel. lichte soja saus
1 eetl. zwarte azijn
5 eetl. water
1 eetl. zetmeel, maïszetmeel
2 eetl. suiker
¼ theelepel. zout
Leuke tips
Wees zuinig met zout want zowel doubanjiang als sojasaus bevatten zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494436
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Sichuan recipes - pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht