Zalmforel met citroen en kappertjessaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/11/2023 - 10:55
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Spoel de forellen schoon en bestrooi ze van binnen en buiten met peper en zout. Boen de citroen schoon en snijd hem in plakjes. Snijd het lente uitje in ringetjes. Scheur 2 stukken alu folie af en vet ze in.

Leg de vissen midden op de folie.
Verdeel de helft van de uienringetjes en de citroenplakjes over de buikholtes van de forellen. De andere helft gaat bovenop de vissen. Verdeel de boter in vlokjes over de vis en vouw de folie losjes dicht en leg de pakketjes op de bakplaat en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden ( afhankelijk van de maat, iets langer kan ook als ze groot zijn)
Voor de saus: roer alle ingrediƫnten door elkaar en breng op smaak met citroensap, suiker en peper.
Afbeelding
Zalmforel met citroen en kappertjessaus
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door de eenvoudige bereiding blijft de smaak van de vis perfect behouden
Ingrediƫnten
* 2 forellen ( of zalmforellen) * 1 citroen * 1 lenteuitje * 30 gram roomboter
Voor de saus: 4 el mayonaise * 4 el zure room * 1 el mosterd * 2 el gesnipperde bieslook * 1 el kappertjes * zout, peper, snuf suiker en citroensap naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, aluminium folie
Leuke tips
Serveer met verse pasta of knapperig stokbrood. En natuurlijk een glaasje wijn voor de liefhebber.

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494435
Homepage ID
1147584
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
molenmeisje