Bereidingswijze
- meng de boter, gezoete gecondenseerde melk en zout in een grote kom. Meng alles met een spatel tot de boter is opgenomen in de gecondenseerde melk. Een paar overgebleven klontjes is oké!
-Voeg langzaam de maïzena toe, meng met de spatel om te combineren. Het zal uiteindelijk moeilijk worden om de spatel te gebruiken en je kunt dan je handen gebruiken.
-Mix tot er een glad deeg ontstaat. Je hebt misschien niet alle maïzena nodig en moet de verleiding vermijden om alles toe te voegen als het niet nodig is.
-Rol het koekjesdeeg (ongeveer 1 theelepel per koekje) in balletjes en druk elke bal aan met je duim (zoals je duimafdrukkoekjes zou doen).
-Leg de balletjes op twee met bakpapier beklede bakplaten. Gebruik een vork om de koekjes een beetje plat te maken en maak ook hun karakteristieke vorkinkepingen.
-Zet de koekjes 30 minuten in de koelkast om te voorkomen dat ze uitlopen tijdens het bakken.
-Verwarm de oven voor op 180°C met een rek in het midden.
- Bak de koekjes 15 minuten of tot ze wat kleur beginnen te krijgen aan de onderkant. Ze moeten nog vrij bleek zijn aan de bovenkant.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze nog iets afkoelen op de bakplaten.
- Leg ze na 15-20 minuten voorzichtig op een rooster zodat ze verder kunnen afkoelen.
-Voeg langzaam de maïzena toe, meng met de spatel om te combineren. Het zal uiteindelijk moeilijk worden om de spatel te gebruiken en je kunt dan je handen gebruiken.
-Mix tot er een glad deeg ontstaat. Je hebt misschien niet alle maïzena nodig en moet de verleiding vermijden om alles toe te voegen als het niet nodig is.
-Rol het koekjesdeeg (ongeveer 1 theelepel per koekje) in balletjes en druk elke bal aan met je duim (zoals je duimafdrukkoekjes zou doen).
-Leg de balletjes op twee met bakpapier beklede bakplaten. Gebruik een vork om de koekjes een beetje plat te maken en maak ook hun karakteristieke vorkinkepingen.
-Zet de koekjes 30 minuten in de koelkast om te voorkomen dat ze uitlopen tijdens het bakken.
-Verwarm de oven voor op 180°C met een rek in het midden.
- Bak de koekjes 15 minuten of tot ze wat kleur beginnen te krijgen aan de onderkant. Ze moeten nog vrij bleek zijn aan de bovenkant.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze nog iets afkoelen op de bakplaten.
- Leg ze na 15-20 minuten voorzichtig op een rooster zodat ze verder kunnen afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
48.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sequilhos, of Braziliaanse maïszetmeelkoekjes, zijn de gemakkelijkste koekjes die je ooit zult maken! Slechts 4 ingrediënten zijn alles wat je nodig hebt om de koekjes te maken die deel uitmaakten van de jeugd van elke Braziliaan. Dit recept is goed voor circa 48 koekjes
Ingrediënten
115 gram ongezouten boter (8 eetlepels), zacht gemaakt tot kamertemperatuur
200 gram gezoete gecondenseerde melk
¼ theelepel zout
280 gram maizena
200 gram gezoete gecondenseerde melk
¼ theelepel zout
280 gram maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
Wil je wat leuke smaakmakers toevoegen aan je sequilhos? Dit zijn enkele van mijn favorieten:
1/2 theelepel limoen-, citroen- of sinaasappelschil
1/4 theelepel kaneel
2 eetlepels geraspte kokos
1 theelepel vanille- of amandelextract (misschien moet je meer maïzena toevoegen om de deegconsistentie te bereiken)
- Sequilhos zijn maximaal een week houdbaar, mits bewaard in een luchtdichte verpakking.
1/2 theelepel limoen-, citroen- of sinaasappelschil
1/4 theelepel kaneel
2 eetlepels geraspte kokos
1 theelepel vanille- of amandelextract (misschien moet je meer maïzena toevoegen om de deegconsistentie te bereiken)
- Sequilhos zijn maximaal een week houdbaar, mits bewaard in een luchtdichte verpakking.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494420
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Olivia Mesquita
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch